Felanmälan

Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter och förklarar din felanmälan så precist som möjligt, så vi kan behandla din felanmälan så fort som möjligt.

Din felanmälan kan ta upp till två veckor för reparation och första besök. Om det skulle dröja längre än två veckor sedan du gjort felanmälan bör du kontakta F för en utredning om vad som hänt med din felanmälan.

Kan Riksbyggen, F och eventuella övriga hantverkare gå in med huvudnyckel?

Bra att veta A-Ö

Föreståndaren (F) sitter ibland på sitt kontor, bland annat när det är kontorstid. Kontoret har även brevlåda och e-post för att ta emot meddelanden när F inte jobbar. I akutlägen kan man kontakta F även i hemmet.
Stiftelsen Arken ägs av Stiftelsen Nykterhetsvännernas Studenthem i Uppsala.

Det finns två alternativ för hyresinbetalningen. Du får en bankgiroavi varje månad av F som du kan betala på någon bank eller över privatgiro. Om du tappar bort avin och behöver få tag på OCR-numret, maila F. Du kan också teckna så kallat autogiro som innebär att hyran dras automatiskt från ditt konto varje månad. Blankett för detta finns hos F.

Flytta Uppsägningstiden är två hela kalendermånader, och du meddelar din uppsägning till F skriftligen (via e-post eller lapp i brevlådan). Ladda ner checklista vid flyttstädning för att förbereda dig för flyttningsgranskningen.

Du kan få hyra ut ditt rum i andra hand om du ska studera eller praktisera på annan ort under en termin eller högst ett år och har för avsikt att komma tillbaka. För att få hyra ut måste du lämna in en skriftlig ansökan, och kopia på antagningsbevis eller motsvarande till F. Andrahandshyresgästen måste godkännas av F och skriva kontrakt. Kontakta F eller se Riktlinjer för andrahandsuthyrning för närmare upplysningar.

På Arken får man inte dricka något alkoholstarkare än lättöl, max 2,25 vol %. Man får inte heller förvara sådana drycker, eller uppträda berusad inom huset.

Inom hela Arken råder rökförbud. Tänk på att gå en bit bort från porten för att röka, eftersom röken annars kommer in i huset via friskluftintagen.

Arkens Aktivitetsförening är en ideell förening som anordnar kulturella och idrottsliga aktiviteter för sina medlemmar och övriga hemiter. Bland annat ser föreningen till att det spelas innebandy en kväll i veckan.

På anslagstavlorna i trappuppgången finns viktig aktuell information från förestånderiet, Hemitkåren, HemIT och AAF. Håll koll! Här sitter även permanent bra-att-ha-information.
Varje söndag klockan 19.30 under terminerna hålls söndagsfik på Verandan. Fikat kostar tio kronor. Korridorerna turas om att arrangera enligt ett löpande schema.

Bilparkering
Det finns sex parkeringsplatser med motorvärmare och tre garage för uthyrning. Fråga F om det finns några lediga platser. På resten av stiftelsens mark är parkering förbjuden (av bland annat brandsäkerhetsskäl).

På gården finns cykelställ och i källaren finns ett förråd.

För hemiter med behov av stort frysutrymme finns möjlighet att hyra extra frysfack. Prata med frysfacksamanuensen.

På vinden finns förråd som låses med hänglås. Kontakta F om du vill ha ett — först till kvarn gäller. Man får endast ha ett förråd per person. Bor man i lägenhet ska man ha sina saker i förråd i källaren istället.

Gemensamma utrymmen (förutom Verandan och Lastrummet)
I källaren finns en bastu och badkar. Vi har även en snickarbod. Din vanliga nyckel går till dessa dörrar.

I lastrummet i källaren finns piano, fåtöljer, pingisbord, och hemmabio. Lastrummet ska alltid vara öppet för alla och kan alltså inte bokas. Tänk på att ljud från Lastrummet hörs väl upp till rummen ovanför. Försök därför att dämpa ljudet och undvika pianospel på kvällen redan innan kl 23 när det ska vara tyst och lugnt i huset!

Lic-rum är enkelrum med kokvrå. Det finns 22 lic-rum som fördelas efter ansökningar där hemitkårspoäng, antal terminer på huset (förstahandskontrakt), medlemskap i nykterhetsorganisation och nykterhetsuppdrag premieras. Lic-rummen anslås och sökes efterhand som de blir lediga.

Det finns tio lägenheter och en dublett. Lägenheterna är på cirka 55 kvadratmeter och har två eller tre rum och kök. Lägenheter anslås och sökes efterhand som de blir lediga. Lägenheterna är inte möblerade och hyra utgår för tolv månader.

Det finns en del möbler att låna. Be F eller BiF om en visning i möbelförrådet.

I källaren finns soprummet. Dörren går i lås så kom ihåg att ta med nyckel! I soprummet finns kärl för brännbart, komposterbart, pappersinsamling, plast-, metall-, glas- och pappersförpackningar och batterier. Grovsopor får ej lämnas i soprummet.

I källaren finns en tvättstuga med fyra maskiner, torktumlare, torkrum, 2 torkskåp, mangel och strykbräda. Tvättstugan bokas utanför på en lista. Det är tillåtet att boka sig för två hela eller fyra halva tider per månad. Varje hel tid är på två och en halv timme. Kom ihåg att rensa ludd och grovstäda tvättstugan efter användning. Kom ihåg att alla maskiner ska stängas av kl 22:00 för att de som bor ovanpå tvättstugan ska få nattro!

På Verandan som är den stora salen på bottenvåningen finns dagstidningar och TV. Det finns även ett kök. Verandan är alltid öppen för de hemiter som vill utnyttja den.

I alla rum finns brandvarnare. Hyresgästen är själv ansvarig för att kontrollera att batteriet är funktionsdugligt genom att kontrollera brandvarnaren en gång i månaden. Om batteriet är dåligt skall hyresgästen kontakta F för att få ett nytt batteri gratis.

El ingår i hyran för korridorsrum och lic-rum, men inte för lägenheter. Då måste man teckna ett eget abonnemang.

Internet via UpUnet ingår i hyran. Koppla bara in en nätverkskabel i uttaget på rummet. Hemitkårens IT-kommitté förvaltar nätverket.
Ta med den trasiga lampan och hämta en ny på expeditionen hos F! Observera att det endast gäller gemensamma lampor för byte i korridoren/köket. Lampor i rum och lägenheter får du skaffa själv.
Den som tappar bort en utkvitterad rums- eller lägenhetsnyckel skall, oavsett historiken kring försvinnandet, betala en avgift på 1 200 kronor, och om du bor i lägenhet eller licrum betala även en ny cylinder. Om du låst dig ute kan du kontakta husmor (i första hand), BiF eller F för att bli insläppt. För denna tjänst kan du få betala en viss avgift – i synnerhet om du stör dem på natten.
Allmänna ytor, som trappuppgång, verandan, bastun etc, städas av en lokalvårdare. Korridoren städar de som bor där själva.
Alla rum har telefonjack så det är bara att teckna ett abonnemang hos Telia (och skaffa en telefon). Eller nöja sig med mobiltelefon enbart.
I varje rum finns antennuttag och Hemitkåren har allmänna TV-apparater på Verandan och i Lastrummet.
Vi har lagt ut vaktmästeriet på entreprenad. Idag sköter Riksbyggen våra löpande reparationer och underhåll. Gör en felanmälan om något gått sönder eller så, BiF går igenom dessa för att rapportera till Riksbyggen. Ifall det är något komplicerat kan det vara klokt att prata med BiF för att förklara lite mer i detalj vad som är fel.
Allmänna ytor, som trappuppgång, verandan, bastun etc, städas av en lokalvårdare. Korridoren städar de som bor där själva.